Page content

article content

Hoe maak je jouw rijschool uitstekend vindbaar in Google!

Zo maak je jouw rijschool uitstekend vindbaar in Google!

 

Ik leg je in dit artikel uit hoe je jouw rijschool uitstekend vindbaar maakt in Google. De kennis in dit artikel maakt de marketing voor je rijschool overzichtelijk.

 

Is je rijschool website geïndexeerd in Google?

Door de URL van je eigen domein te googelen ontdek je of je site al is opgenomen in de Google zoekindex. Als je website niet wordt weergegeven in de zoekresultaten dan is het duidelijk dat je website nog niet geïndexeerd is door Google. De marketing van je rijschool is eenvoudiger en voordeliger wanneer je bedrijfswebsite makkelijk vindbaar is. SEO is voordeliger dan SEA of te wel betaalde zoekmachine advertenties, ook is SEO fraude bestendig. SEA is fraudegevoelig, de zogenoemde clickfraud. SEO biedt een veel betere ROI.

 

Als je een URL zonder ‘www’ bezit dan moet je jouw website ook op dezelfde manier googelen.

TIP: Als de website van je autorijschool niet zichtbaar is in Google dan kan het zijn dat je website of individuele pagina’s zoekmachines blokkeren. Controleer hiervoor de instellingen van je website.

Als je website nieuw is kan het enkele dagen duren voordat Google je website geïndexeerd heeft. Om het indexeren te versnellen meld je jouw website aan bij: Google voeg je site toe en ping je daarna de zoekmachines met de volgende service: Ping-o-Matic selecteer alle zoekmachines inclusief ‘specialised services’ hierdoor nodig je de zoekmachines uit om een kijkje te komen nemen bij je website waardoor de zoekmachines je website snel indexeren.

De code van je website klopt niet. Schone website is nodig voor een snelle indexatie. Schone code zorgt tevens voor een snelle laadtijd waardoor je bedrijfswebsite snel getoond wordt aan de bezoekers. Dit is een belangrijke SEO factor.

 

Let op de volgende zaken aangezien ze de laadtijd nadelig kunnen beïnvloeden.

 

 • De snelheid van het hostingbedrijf waar je jouw website host.
 • Ben je een fan van WordPress? Gebruik dan niet te veel plugins. Plugins hebben een nadelig effect op de laadtijd en dus een negatief effect op SEO.
 • Gebruik geen grote afbeeldingen, deze laden traag.
 • Let op dat je niet teveel social media feeds op je website gebruikt.

 

Website optimalisatie is één van de twee belangrijkste SEO factoren.

Google analyseert een website op 200 factoren. Dit zijn elementen waaruit je website is opgebouwd. Hoe meer factoren uitstekend zijn des te beter je optimalisatie is. Google waardeert je website hierdoor hoger dan een website waarvan de optimalisatie niet in orde is. Ongeacht de niche scoort 60% van de websites slecht op optimalisatie! Door je optimalisatie op orde te hebben behoor je dus al tot beste 40%. Het loont dus de moeite om kritisch naar je on-site optimalisatie te kijken en het waar mogelijk te verbeteren.

 

Content is king! Content verkoopt!

Google indexeert rijschool websites op basis van autoriteit. Autoriteit verkrijg je o.a. door veel kwaliteit content op je website te plaatsen. Kwaliteit content kan o.a. bestaan uit: artikelen, video’s, infographics, etc. Google biedt zijn gebruikers graag de beste zoekresultaten en website met weinig content zal dus lager ranken in Google dan een website met veel content. Goede content wordt tevens gedeeld en hierdoor verkrijg je waardevolle backlinks waardoor de website van je verkeersschool hoger in Google scoort.

 

TIP: Google je gewenste zoekwoorden en kijk welke content de top tien websites aanbieden en maak vervolgens betere content dan je concurrenten. Goede content zorgt er tevens voor dat je website op vele zoekwoorden wordt gevonden.

 

TIP: Maak bij het schrijven van je content en website teksten altijd gebruik van synoniemen. Maak een lijst van de belangrijkste woorden op je website en je content en schrijf de synoniemen ernaast, hierdoor heb je een synoniemenlijst en is het makkelijk om synoniemen in je teksten te verwerken. Synoniemen zorgen voor een betere vindbaarheid doordat je op meerdere zoekwoorden vindbaar bent.

Een aantal waardevolle adviezen voor het schrijven van goede content.

 • Google je gewenst zoekwoorden en kijk welke content goed scoort. Content dat bovenaan in Google staat is meestal content dat vaak gedeeld is. Laat je inspireren door het content dat bovenaan je gewenste zoekwoorden staat en maak vervolgens content dat beter is.
 • Pas synoniemen toe in je teksten.
 • Artikelen behoren uit minimaal 350 woorden te bestaan.
 • Kwaliteit is veel belangrijker dan kwantiteit.
 • Kun je geen inspiratie voor content vinden, overweeg dan een interview met een: collega, zakenpartner, klant of een leverancier.
 • Pas na het schrijven van content altijd de overnachtingstest toe voordat je het op je website plaatst. Door een nachtje over je artikel te slapen zal je merken dat de kwaliteit van je artikel toeneemt.

 

Belangrijk: Creëer altijd unieke teksten! Als je tekstueel content leent dan zal Google dit aanmerken als duplicate content. Dit komt je positie in Google niet ten goede, zorg dus dat je altijd unieke teksten gebruikt. Veel webshop eigenaren gebruiken de standaard productomschrijvingen van hun leveranciers. Dit is duplicate content. Het loont de moeite om je eigen productomschrijvingen te gebruiken. Hierdoor kan je tevens op zoekwoorden worden gevonden waarop je concurrenten niet worden gevonden.

 

Optimaliseer de blog artikelen voor je autorijschool.

Door het optimaliseren van je artikelen maak je ze optimaal vindbaar in Google en wordt de marketing van je rijschool eenvoudiger. Hieronder geef ik je enkele tips die bijdragen aan de vindbaarheid van je blogs.

 

 • Gebruik doordachte titels en plaats de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden aan het begin van de titels.
 • Optimaliseer afbeeldingen door afbeeldingen een titel mee te geven. Voordat je de foto’s in je artikel plaatst klink je met je rechter muisknop op de afbeelding en selecteer je ‘eigenschappen’ om vervolgens onder ‘details’ het hoofdzoekwoord in te vullen waarop je foto gevonden moet worden. Klik vervolgens op toepassen en ok en plaats de afbeelding in je artikel of op je website.
 • Blog artikelen die zijn voorzien van een video scoren beter dan blog artikelen zonder video.
 • Laat je artikel door een kennis of collega controleren op: fouten, leesbaarheid en of je artikel makkelijk te begrijpen is.

 

TIP: Nadat je geweldige content geschreven hebt wil je het natuurlijk delen met andere website eigenaren, gebruik dan altijd een ‘canonical tag’ hierdoor weet Google dat het artikel op jouw website het origineel is en zal je content niet worden aangemerkt als duplicate content en ontvangt jouw website alle Google link juice waardoor je stijgt in de Google zoekindex. Met een canonical tag pluk jij de vruchten van je harde werk!

 

Zorg voor regelmatig actie op je website!

Google beloont websites die regelmatig worden voorzien van uniek content met een hogere positie dan websites die niet worden voorzien van nieuw, vers, fris content. Als je content ook nog beter is dan de content van je concurrentie dan ben je op weg om een winnaar te worden!

 

Pas op voor SEO trucs.

Seo scoren rijschool

SEO is een langzaam, tijdsintensief proces waarin niemand je garanties kan bieden, want Google heeft het voor het zeggen. Het kan dan verleidelijk zijn om Google te slim af proberen te zijn door het toepassen van SEO technieken die Google niet toestaat, maar onthoud eerlijk duurt het langst. Een Google penalty ligt op de loer als je technieken toepast die Google aanmerkt als blackhat SEO.

 

We hopen je weer op (de)  weg te hebben geholpen met je rijschool,

Succes,

Dennis Scholtus.

Internet Marketing Meester.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “Hoe maak je jouw rijschool uitstekend vindbaar in Google!

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen:

Phoenix WebsitePhoenix Website