Page content

article content

Hoe komt jouw rijschool op één in Google

Met jouw rijschool op 1 in google.

Op zoek naar het antwoord op de vraag waar je de hele dag al mee bezig bent?  Een loodgieter nodig?  Op een lege maag zwerven door een nieuwe stad en het dichtstbijzijnde Italiaanse restaurant in de buurt willen vinden?  De kans is groot dat de eerste plaats waar je zult zoeken naar deze informatie geen vertrouwd vriend of familielid is!  het is Google. 81 procent van de consumenten doet online onderzoek voordat ze iets kopen, en 93 procent van dat online onderzoek begint met een zoekmachine.

How to Rank Number One on Google

Hoewel Google een enorme hoeveelheid informatie bevat die aan bijna elke vraag kan voldoen, gaan de meeste mensen niet voorbij de eerste pagina met resultaten.  

In feite haalt minder dan tien procent van de gebruikers de tweede pagina van Google maar ontvangt paginarangschikking nummer één 33 procent van de klikken.

Vanzelfsprekend moet jij als rijschoolhouder proberen zoveel mogelijk pagina’s van je site op deze toplocatie te krijgen voor de services die voor de leerlingen belangrijk zijn.

Als je vooruitgang wilt boeken in de richting van dit doel, moet je bereid zijn enkele wijzigingen aan te brengen. Klaar om een ​​paar wijzigingen aan te brengen?

We kunnen het ook samen doen. 

Hoe werken Google Search Rankings?

Eenvoudig gezegd, Google kent inhoud toe die volgens hem het meest waardevol is voor gebruikers met topposities in zoekopdrachten. Welke factoren bepalen welke pagina’s als eerste op de ranglijst verdienen?  Hoewel we een goed idee hebben, weet niemand het zeker, behalve Google.

Er zijn meer dan 200 rangorde factoren die bepalen welke pagina’s die nummer één waard zijn. Een aantal daarvan raden we aan om ons op te concentreren:

  • Beveiligde sites (HTTPS versus HTTP)
  • Mobiele vriendelijkheid
  • Schema markup
  • Tekst kwaliteit
  • Tekst lengte
  • Paginasnelheid
  • Sociale signalen
  • Hoogwaardige backlinks
  • Geoptimaliseerde afbeeldingen
  • Domein leeftijd

 

Hoe krijg ik mijn rijschool hoger in Google?

Als je op nummer één wilt rangschikken in Google, moet je site uitblinken in elk van de hierboven genoemde ranglijstfactoren. Dat is natuurlijk veel gemakkelijker gezegd dan gedaan. We raden aan te beginnen met iets dat vrij eenvoudig is en waarover je de meeste controle hebt: De inhoud.

De waarde van kwaliteits-inhoud

Wanneer je rijschool, rijsles, autorijles  in Google typt, verwacht je dat je met je eigen rijschool uit de resultaten een top score haalt.

Leerlingen willen in het ideale geval maar één of twee webpagina’s bezoeken voordat ze de informatie vinden die ze zoeken.  Maar zelfs als je pagina nummer een is op Google, heeft het geen zin als de inhoud op die pagina niet voldoet aan de behoeften van de lezer. 

Zorg ervoor dat de inhoud op je site waardevol en grondig is.  Denk aan je doelgroep de leerling maar ook de ouders en hun redenering voor het bezoeken van een pagina op je site. 

Schrijf alleen maar doordachte blogposts die vragen beantwoorden en veelvoorkomende problemen oplossen. Maak gedetailleerde rijles cattegorie pagina’s en geef een overzicht van de rijlessen die je levert en waarom je boven de anderen in uw branche staat.  Hoewel je niet altijd exact kunt raden welke zoekopdracht een zoeker heeft ingevoerd om ze op je rijschool pagina te krijgen, maakt je hun bezoek op je site op zijn minst BYZONDER de moeite waard.

Het belangrijke van de sitestructuur

Helaas is er meer om die plek te krijgen dan alleen nuttige inhoud. Je moet ervoor zorgen dat zoekmachines je website kunnen crawlen en indexeren. Om dit het beste te bereiken, moet jouw site een redelijk snelle laadtijd hebben, een zoekmachine-vriendelijke site-navigatie, een XML-sitemap en in het algemeen zou een responsieve site moeten zijn die gemakkelijk te navigeren is op mobiel en op desktop.

Ranking Factors geven een Extra Boost op je rijschool

Heb je waardevolle inhoud op je hele site toegevoegd? Hoe zit het met de structuur van je site, is dat allemaal in orde? Super goed! Nu kunt u zich concentreren op enkele van de minder belangrijke rangorde-factoren.

Het volgende waar je naar moet kijken zijn backlinks.

Als je op zoek was naar een restaurant om te gaan eten, en vijf vrienden waren lovend over één locatie en slechts een van je vrienden zei dat ze bij een andere tent genoten, waar zou je het meest waarschijnlijk naartoe gaan?

Je zou kunnen zeggen dat je de eerste plek zou bekijken, maar zou je antwoord veranderen als die ene vriend die de tweede plaats aanbeveelt een foodblogger is die je in het verleden niet heeft misleid met restaurantaanbevelingen?  “Ik vermoed dat het kan”.

Dat is een beetje hoe backlinks werken. Een backlink is elke keer dat een andere site naar uw site linkt. Google ziet deze bijna alsof je restaurantaanbevelingen ziet. Als andere sites zoals uw site genoeg hebben om ernaar te linken, moet dit goed zijn! Net zoals de mening van je vriendinnovatieblogger belangrijker voor je was dan alleen de mening van een andere persoon, zou een link van een belangrijke nieuwssite zoals RTL meer betekenen in de ogen van Google dan een link van het lokale station van een dorp.

Hoewel elke link goed is (met uitzondering van sites met spam), richt je hoog en probeer je de aandacht te trekken van een meer gezaghebbende website. Op zoek naar tips voor het bouwen van links? We hebben je gedekt!

 

Hoe Rank ik hoger met mijn rijschool op Google Maps?

 

Een andere mogelijkheid om boven aan de schermen van gebruikers te komen, is via het lokale pakket. Het lokale pakket bevat maximaal drie locaties in de buurt die aan de zoekopdracht van de gebruiker voldoen. Als je jouw rijschool  wilt rangschikken in het lokale pakket, moet je site naast een aantal andere dingen toch al het bovenstaande bevatten. Je moet ervoor zorgen dat uw NAP (naam, adres, telefoon) consistent is op verschillende platforms. De beste plaats om te beginnen is via uw Google Mijn Bedrijf-profiel. Ga naar https://www.google.com/business/ en maak een bedrijfsprofiel als je dit nog niet hebt gedaan.   Nadat je dat hebt gedaan, maak je zoveel mogelijk directoryprofielen voor uw bedrijf. Probeer sites als Home Advisor, Yelp en Foursquare.

Hoe krijg ik mijn rijschool in de top van Google.

Zelfs als je al je inspanningen levert om de positie van je site te verbeteren, is er een kans dat het nog steeds niet genoeg is om die nummer één plek te vinden. Dit kan om verschillende redenen gebeuren.

Een ding dat je misschien uit die toppositie houdt, zijn mappen. Nadat we naar de ranglijst van ongeveer 1400 zoekwoorden hadden gekeken, ontdekte ons team dat 30 procent van de mogelijke rangschikkingen op pagina één mappen waren en van de drie hoogste posities, 56 procent mappen. Vanwege de grootte, populariteit, het aantal woorden en de versheid van de inhoud op deze sites, is het erg moeilijk (maar niet onmogelijk) om ze te overtreffen.

Een ander ding dat je in de weg zou kunnen staan, is de grootte en kwaliteit van je concurrentie.  Het is veel gemakkelijker om te rangschikken voor iets als rijles met doofheid in een klein stadje in het midden van Limburg dan in een grote stad als Amsterdam, Utrecht of Groningen.

De kans is groot dat er tal van andere rijscholen zijn die vergelijkbaar zijn met die van jou en die net zo hard vechten voor die nummer één positie.

Als je een nieuw bedrijf bent dat probeert te concurreren met grote namen die al tientallen jaren in het bedrijf actief zijn, wil je misschien je verwachtingen een beetje lager stellen.

 

Hoe lang duurt het voordat een nieuwe website scoort op Google?

Hoewel het de droom is van elke rijschool om een ​​paar aanpassingen aan zijn site te doen, zijn vingers vast te klikken en automatisch resultaten te zien, dat is gewoon niet het geval. We hebben ontdekt dat het ongeveer drie tot zes maanden duurt voordat je verbeteringen in uw ranglijst ziet. We raden je dan ook aan dit “deze minimaal drie maanden te geven” voordat u wijzigingen aanbrengt om te zien of er verbeteringen zijn.

Seo scoren rijschool

 

Dus als ik niet goed scoor voor mijn belangrijkste zoekwoorden, faal ik, toch?

Maak je geen zorgen – rankings zijn niet alles.

 

 

Veel Rijscholen denken dat hun Google-ranglijst de beste factor is om online succes met je rijschool te bepalen. Hoewel het waar is dat je  positie in Google-zoekopdrachten een grote rol kan spelen in het succes van je rijschool, is het zeker niet het enige dat ertoe doet. We raden u aan u meer te concentreren op omzetgroei en uw leerling aantallen dan op rankings.

Vertrouw op onze SEO-specialisten om uw Google-ranglijsten een boost te geven

Hoewel er geen garantie is dat uw pagina’s voldoende kunnen worden geoptimaliseerd om op die nummer één plek te komen, zal uw online aanwezigheid met de hulp van ons SEO-team zeker een verbetering zien.

Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe ons team u kan helpen de nummer één rijschool op Google in je eigen omgeving te worden.

 

 

Comment Section

1 reactie op “Hoe komt jouw rijschool op één in Google


Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen:

Phoenix WebsitePhoenix Website